Menu na Święta 2023

Wychodzimy naprzeciw Waszym oczekiwaniom przygotowujemy zestaw potraw świątecznych, które mogą trafić wprost na Wasz świąteczny stół!

Napisz e-mail: biuro@canteenamam.pl

Zamówienia o wartości do 350 zł- odbiór własny
Zamówienia o wartości 350-800 zł – koszt dostawy 70 zł
Zamówienia o wartości powyżej 800 zł – KOSZT DOSTAWY GRATIS

Zamówienia przyjmujemy do 18 grudnia
Realizacja zamówień do 22 grudnia

ZUPY 0,9 litra

  1. Tradycyjny barszcz świąteczny (WEGAN)

    45,00 zł

  2. Wykwintny krem borowikowy (WEGETARIAŃSKI)

    72,00 zł

  3. Śródziemnomorska zupa rybna z pomidorami

    38,00 zł

  4. *Pasztecik z kapustą i grzybami – 5,00 zł / szt.

DANIA GŁÓWNE

  1. Sandacz po polsku w sosie cytrynowym (porcja 150/100g)

    38,00 zł

  2. Filet z dorsza panierowany, cytryna (porcja 160g)

    36,00 zł

  3. Filet z karpia na klarowanym maśle, pieczarki z cebulką (porcja 150/60g)

    33,00 zł

  4. Schab wolno pieczony z żurawiną, sos piernikowy (porcja180/100g)

    31,00 zł

  5. Świąteczna roladka wołowa nadziewana grzybami, sos pieczeniowy (porcja140/100g)

    33,00 zł

  6. Udko kacze pieczone po wielkopolsku, sos śliwkowy (porcja150/100g)

    39.00 zł

  7. Świąteczny indyk pieczony w całości faszerowany kaszą, podrobami i grzybami – 1 szt. (5,5 – 6,2kg)

    650.00 zł

  8. Wegański bigos świąteczny z wędzoną śliwką i tofu  (WEGAN) (900g)

    68.00 zł

  9. Risotto grzybowe z mascarpone i pietruszką  (WEGETARIAŃSKIE) (200g)

    33.00 zł

  10. Gołąbki z boczniakami i warzywami, demi glace warzywny (WEGETARIAŃSKIE)  (porcja 160/100g)

    26.00 zł

Pierogi przygotowane według domowej receptury: 4,60 zł / szt. lub 5.50 zł / szt. ugotowane lub smażone z cebulką – minimum 10 szt. z asortymentu

  1. Pierogi z kapustą i grzybami

  2. Pierogi orkiszowe z soczewicą

  3. Pierogi ruskie

  4. Pierogi z kaczką

DODATKI

  1. Kapusta z grzybami (500g)

    34.00 zł

  2. Modra kapusta z wiśniami (500g)

    36.00 zł

  3. Karmelizowane buraczki z octem balsamicznym (500g)

    33.00 zł

  4. Łazanki z kapustą (500g)

    33.00 zł

PRZEKĄSKI ZIMNE

  1. Śledź marynowany w burakach z żurawiną (5x80g)

    48.00 zł

  2. Śledź w oleju z piklami w przyprawach korzennych (5x80g)

    48.00 zł

  3. Kuleczki rybne w marynacie octowej (200g) słoiczek

    29.00 zł

  4. Tatar ze śledzia matijas z piklami (5x80g)

    75.00 zł

  5. Dorsz po grecku (5x120g)

    90.00 zł

  6. Sandacz w galarecie (5x80g)

    95.00 zł

  7. Terrina z rybą, piklowaną dynią i szpinakiem (5x80g)

    85.00 zł

  8. Pasztet warzywny z soczewicy z wędzoną śliwką – (WEGAŃSKI) (500g)

    48.00 zł

  9. Boczniaki po kaszubsku – (WEGAŃSKIE) (200g)

    30.00 zł

  10. Pasztet świąteczny z żurawiną w cieście francuskim (500g)

    52.00 zł

  11. Galantyna drobiowa z musem z wątróbek i wiśni (5x80g)

    75.00 zł

  12. Polędwiczka wieprzowa faszerowana grzybami (5x80g)

    75.00 zł

  13. Indyk w maladze z owocami i pistacjami (5x80g)

    75.00 zł

  14. Rostbef pieczony z musem z musem z kolorowego pieprzu (5x80g)

    80.00 zł

  15. Płatki pieczonej kaczki, chutney śliwkowy (5x80g)

    80.00 zł

ŚWIĄTECZNY RYBNY PLATER ROZMAITOŚCI 10 porcji / 80 g: cena 150 zł

  1. Łosoś z majonezem i cytryną

    (3 porcje)

  2. Sandacz w galarecie

    (2 porcje)

  3. Terrina z rybna z piklowaną dynią i szpinakiem

    (2 porcje)

  4. Dorsz po grecku

    (3 porcje)

ŚWIĄTECZNY MIĘSNY PLATER ROZMAITOŚCI 10 porcji / 80 g: cena 135 zł

  1. Galantyna drobiowa z musem z wątróbek i wiśni

    (2 porcje)

  2. Polędwiczka wieprzowa faszerowana grzybami

    (2 porcje)

  3. Indyk w maladze z owocami i pistacjami

    (2 porcje)

  4. Rostbef pieczony z musem z musem z kolorowego pieprzu

    (2 porcje)

  5. Płatki pieczonej kaczki, chutney śliwkowy

    (2 porcje)

SAŁATKI

  1. Tradycyjna sałatka jarzynowa z jajkiem i domowym majonezem (500g)

    44.00 zł

  2. Sałatka śledziowa z burakami (500g)

    43.00 zł

CIASTA DOMOWE

  1. Sernik z kajmakiem na spodzie brownie

    1,8 kg / cena za sztukę 168 zł (możliwość ½)

  2. Piernik z domowymi powidłami i glazurą czekoladową 

    1,8 kg / cena za sztukę 138 zł (możliwość ½)

  3. Ciasto makowe z bakaliami i czekoladą

    1,8 kg / cena za sztukę 168zł (możliwość ½)


Zamówienia przyjmujemy do 18 grudnia
Realizacja zamówień do 22 grudnia